Om oss

Han Sylte i Valnesfjord er en familiebedrift som drives avekteparet Mathilde og Håvard Winther. Vi startet produksjon av gulrotmarmeladeved kjøkkenbenken i 2013, og har siden den gang etablert egneproduksjonslokaler, utsalget Kolonialen og Han Sylte Nanobryggeri. I 2020 åpnetvi dørene til Heimen med overnatting, selskapslokaler og møtefasiliteter.

Visjon

Han Sylte tilbyr produkter og opplevelser av ypperste kvalitet.Absolutt alle skal føle seg viktige og velkommen – det gjelder både folk oggulrøtter.

Historien

Eventyret om Han Sylte startet allerede i 2010 da Håvard, som påden tiden bodde i København, tok med et glass dansk tomatmarmelade nordover tilkjæresten Mathilde. Det nyforelskede paret ble like bergtatt av marmeladen somde var av hverandre (neeeida, men det var jammen ikke langt unna!). Så daglasset var tomt var det dermed bare én ting å gjøre: Å forsøke å lage noetilsvarende selv.

Siden tomater er en ustabil råvarei nord, bestemte de seg for å prøve med gulrot. De neste årene gikk med tilprøving, feiling, smaking, koking, sylting og optimalisering av oppskrifter. I utgangspunktetvar dette ment som et reint hobbyprosjekt, men etterspørselen ble kjapt svær –og ga etterhvert Håvard og Mathilde mot og lyst til å gjøre hobbyen til etlevebrød. I 2015 flyttet de til Valnesfjord, bygda som er viden kjent for sineekstra søte og smakfulle gulrøtter. Her de tok over det gamle samvirkelaget, somde nå har totalrenovert fylt med profesjonelle produksjonslokaler, utsalgetKolonialen, et eget nanobryggeri og overnattingsstedet Heimen. Pluss på trebarn, bøttevis med gjestfrihet, skaperglede og et stadig like forelsket ektepar– så skjønner vi at eventyret knapt har begynt.

Foredrag

Han Sylte er stolte ambassadører for Nord-Norge, og har gjort ossmange erfaringer rundt bygdeutvikling. Vi brenner for genuin skaperglede, godelokalmiljø, store drømmer og skakke gulrøtter. Alt dette vil vi gjerne dele meddeg! Kunne du tenke deg et foredrag med oss?

Ta kontakt!