w

Om Han Sylte

Han Sylte er en bitteliten familiebedrift i Valnesfjord. Paret som driver Han Sylte startet produksjon av gulrotmarmelade ved kjøkkenbenken i 2013 og har siden den gang etablert egne produksjonslokaler, Han Sylte Kolonial og Han Sylte Nanobryggeri. Høsten 2018 er det planlagt byggestart for Han Sylte Heimen, en B&B med 10 dobbeltrom, familierom og kurs/selskap og møtefasiliteter.

25.06.201813:13 Anne-Stine Gjervoldstad

Våre verdier

Han Syltes verdi er, gjennom all sin virksomhet, å skape verdi for våre kunder. I Han Sylte handler det ikke bare om hva vi gjør, men hvordan vi gjør det.

Verdiene er styrende i vårt kollegie, ovenfor natur, miljø og samarbeidspartnere.


Vår visjon er

«Sammen skaper vi matopplevelser du vil dele med andre»

 

Gulrøtter fra 67° nord

Gulrøtter fra bygda Valnesfjord er vidt kjent for sin gode smak. Jorda i Valnesfjord er dyp og formoldet, dette gjør at forholdene for gulrotproduksjon er optimale og med lys hele døgnet og lave temperaturer, blir gulrota ekstra søt og egner seg spesielt godt til gulrotmarmelade.

 

«De må være helt perfekte. Akkurat passe lang, akkurat passe rett og akkurat passe tynn for å bli valgt ut. Snakker vi om supermodeller? Nei, vi snakker om gulrøtter og standarden de må matche for å bli maten vår.
 Stygge gulrøtter blir nemlig kastet, uansett hvor god de er på smak. Heldigvis for de skakke og de skeive gulrøttene finnes det noen som har bunnløs tro på dem, nemlig paret Mathilde og Håvard Winther. De er midt i innhøstingen av gulrøtter.» utdrag fra artikkel i Irisnytt 2017

Skjønnhetskravene til gulrota som selges til forbrukere i Norge gjør at mye god gulrot blir sortert bort i pakkingen. Disse gulrøttene Han Sylte seg av og videreforedler til miljøvennlige delikatesser. Dette gjør at Bonden får betalt for jobben han gjør i produksjonen uansett om gulrota vokser kreativt i jorda. For Han Sylte ville det utvilsomt vært enklere å produsere med rette gulrøtter. Allikevel fastholder vi på at utnyttelsen av maten som produseres er av større verdi og at miljøhensyn gir våre kunder og oss en merverdi. Han Syltes produkter er det man omtaler som et plussprodukt. Han Sylte legger stolthet i bidra til å endre hvordan vi ser på det å kaste fullt brukbar mat.

 

Våre produkter

Gulrotmarmelade ble laget i mange hjem på 50- og 60-tallet. Marmeladen er suveren til ost, spekemat, kjøtt og som base for mange ulike sauser. Det er derimot ingen snarvei til det ferdige produktet.

Han Sylte lager tre forskjellige varianter av gulrotmarmelade: Klassisk, Cognac og Mørketid. Det blir brukt ferske sitrusfrukter, fersk ingefær, vaniljestang, kanelstang, Cognac og flere andre godbiter for å få den rette smaken på våre produktet.

Han Syltes gulrotmarmelade er uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer, kokt og syltet på gammelmåten -slik det har blitt gjort i generasjoner.

Han Sylte er en delikatesse, en gave, en opplevelse og en nordnorsk glede å servere andre. Våre kunder finnes i aldre aldere. De er opptatt av miljø, design, historie, tradisjoner og matopplevelser.

Han Syltes gulrotmarmelade til folket!

 

Utmerkelser vi har mottatt

  • «Local Eat Award» 2016 for Nord-Norge for bruken av råvarer som et plussprodukt i matproduksjonen. Det er ekteparet Gunnhild og Petter Stordalen står bak kåringen.
  • «Årets Oppstarter» under Opplyst 2016.
  • «Årets Nykommerpris» 2016 fra Nordland fylkeskommune til kvinner næringslivet.
  • Norsk Språkråds utmerkelse for å ha utøvd godt språkvett gjennom valg av bedriftsnavnet «Han Sylte»
  • Nominert som en av fem til årets lokalmatgründer 2018 av Norgesgruppen, Nationen og Hanen.